N. Vo. | 16. 2. 2024, 10:55

Incident na letalu: na glave potnikov so začeli padati ...

Profimedia

Na letalu družbe Delta Air Lines, ki je potovalo iz Amsterdama v Detroit, so potniki doživeli neprijetno presenečenje.

Iz prtljažnega prostora nad njimi so sredi leta začele padati ličinke. Za incident je bila kriva gnila riba, ki so jo našli v ročni prtljagi enega izmed potnikov, poroča People. Takoj po incidentu se je letalo moralo obrniti in se vrniti na letališče Schiphol v Amsterdamu, kjer so potnike prerazporedili na naslednje razpoložljive lete.

Po poročanju potnikov na letu, ki so svoje izkušnje delili na platformi X (prej Twitter), so ličinke začele padati dve uri po vzletu na osemurnem letu. Ena izmed potnic je opisala, kako neprijetno je bilo odkriti, da "z nami potujejo gnile ribe in ličinke". Mnogi so se ob tem začeli spraševati, kako je mogoče, da ličink in črvov v ročni prtljagi niso zaznali že na varnostnem pregledu na letališču.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V odgovoru na dogodek je predstavnik družbe Delta Air Lines potrdil, da so let DL 133 res morali preusmeriti nazaj v Amsterdam. Dodali so, da je bilo letalo temeljito očiščeno in da so bili potniki prerazporejeni na naslednji razpoložljivi let do Detroita na drugem letalu. Kot poročajo nekateri mediji, naj bi vsi potniki tudi prejeli 8000 letalskih milj in brezplačno nočitev v hotelu.

Letalska združba je ob tem izrazila obžalovanje zaradi nevšečnosti in zagotovila, da bodo sprejeli dodatne potrebne ukrepe za preprečitev takšnih incidentov v prihodnosti. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol