R. K. | 10. 8. 2022, 12:48 | Vir: STA

Incident na mednarodnem letališču: moški z nožem nad policiste

Profimedia/fotomontaža

Napadalcu so ukazali, naj se ustavi, a se jim je še naprej približeval, zato je eden od policistov potegnil pištolo.

Na letališču Charles de Gaulle v francoski prestolnici Pariz so dopoldne policisti ustrelili in ubili moškega, ki je pred njimi mahal z nožem.

Profimedia

Najprej nadlegoval varnostnike, nato potegnil nož

Vir s tega največjega mednarodnega letališča v Franciji je povedal, da se je incident zgodil na zelo prometnem terminalu 2F okoli 8.20 po lokalnem času, ko je brezdomec začel nadlegovati varnostnike, ki so poklicali obmejno policijo, da ga odstranijo. Moški je sprva ob glasnem preklinjanju odšel, a se je kmalu vrnil in potegnil nož. Zato je eden od policistov nanj streljal.

Pariška policija je na Twitterju sporočila le, da so policisti "na letališču Charles de Gaulle nevtralizirali grozečo osebo, ki je posedovala nož".

Profimedia

Napetost zaradi terorističnih napadov

Fotograf, ki je bil priča incidentu, je povedal, da je "velika temnopolta oseba proti policiji mahala z nečim, kar je bilo videti kot nož". Ukazali so mu, naj se ustavi, a se jim je še naprej približeval in policist je vanj enkrat ustrelil. Moškega so nato na nosilih odnesli.

Varnostne sile v Franciji so v stanju visoke pripravljenosti zaradi nevarnosti terorističnih napadov po vrsti džihadističnih napadov, v katerih je bilo od leta 2015 ubitih več kot 250 ljudi. Več napadov so izvedli posamezniki, ki so delovali neorganizirano in so napadali policiste.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.