Uredništvo | 25. 10. 2023, 11:45

Drama na nebu! Pilot je med poletom želel izklopiti motorje letala, po incidentu pa šokiral policijo: "Mislil sem, da ..."

YouTube/posnetek zaslona/profimedia/fotomontaža

Pilot je bil obtožen poskusa uboja 84 oseb! Neverjetno, kaj je želel narediti v zraku ... In zakaj!

Te dni se je na nebu nad Washingtonom dogajala prava drama. Pilot družbe Alaska Airlines, ki sicer ni bil na dolžnosti, je med poletom iz Washingtona v Kalifornijo poskušal ugasniti motorje, medtem ko je sedel na dodatnem sedežu v pilotski kabini. 44-letni Joseph David Emerson je policiji priznal, da je poskušal zagrabiti zavorno ročico, ker naj bi pred tem vzel psihadelične gobe. 

Let 2059 družbe Horizon Air je bil preusmerjen v Portland, kjer je letalo z več kot 80 ljudmi varno pristalo, 44-letnega osumljenca pa je pridržala policija. Pilot je zaradi nenavadnega incidenta obtožen poskusa uboja 84 oseb in splošnega ogrožanje letala.

V obtožnici navajajo, da se je Emerson pogovarjal s kapitanom in kopilotom, potem pa je nenadoma poskušal zagrabiti dve rdeči ročici, ki aktivirata protipožarni sistem letala, posledično pa se prekine dovod goriva v motorje.

Posadka se je približno pol minute borila z "zadetim" pilotom, preden je ta zapustil pilotsko kabino, navaja Dnevnik.hr. Pilotu in kopilotu naj bi tudi dejal, da ga morajo privezati, sicer se ne bo dobro končalo.

Emerson je policiji po aretaciji povedal, da misli, da sanja in da se želi zbuditi. Priznal je tudi, da je bil šest mesecev depresiven. Uradno ni znano, ali je bil med letom pod vplivom psihadeličnih gob, a naj bi jih vzel 48 ur pred incidentom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol