28. 4. 2022, 10:36

Incident v britanskem parlamentu! Ne boste verjeli, česa so obtožili Borisa Johnsona

Profimedia

Ostra obtožba se bo s tem naložila na vrh preiskovanja že najmanj 56 poslancev, ki so v procesu preiskav zaradi spolnega nadlegovanja. Kako se je na to odzval britanski premier? 

Poslanka vladajoče britanske konservativne stranke Zeleni je na zasedanju britanskega parlamenta opisala dogodek, v katerem je premierja Borisa Johnsona obtožila ogleda pornografskih vsebin prek mobilnega telefona. 

Obtožba prihaja v času, ko parlamentarni urad za pritožbe preiskuje najmanj 56 poslancev, vključno s tremi ministri, ki jim očitajo spolno nadlegovanje oziroma neprimerno vedenje na položaju, poročajo na 24ur.

Konservativna stranka je sicer sporočila, da trditve še preiskuje: "V stranki zadevo preiskujemo. Takšno vedenje je popolnoma nesprejemljivo in nameravamo ukrepati," so sporočili. 

Kako se je na to odzval britanski premier? 

Britanski premier Boris Johnson se je na domnevne spolne zlorabe v parlamentu odzval z besedami, da bo vsak minister, ki bo spoznan za krivega, izgubil službo. "Spolno nadlegovanje je nedopustno. Prav je, da imajo poslanci zdaj na voljo postopek, s katerim lahko na to opozorijo najvišje organe," je dodal.

Pri tem je Johnsonova tiskovna predstavnica zatrdila, da konservativna stranka nima težav s seksizmom. "Slišali boste, da je premier danes in v zadnjih dneh v parlamentu izrecno govoril o tem in dejal, da za takšno vedenje ni prostora in da tega ne moremo tolerirati na nobenem delovnem mestu," je dejala novinarjem, poroča 24ur.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.