Uredništvo | 8. 10. 2023, 17:13

Srce parajoče: mama mlade Nemke, ki so jo zajeli na glasbenem festivalu v Izraelu, prosi za pomoč

Instagram/Shanuk/X/Višegrad/posnetek zaslona/fotomontaža

Videoposnetek ugrabljenega dekleta, ki so jo pripadniki Hamasa naložili v prtljažnik poltovornjaka, je šokiral svet.

Med udeleženci in udeleženkami glasbenega festivala nedaleč od meje med Izraelom in Gazo, ki so ga v soboto napadli pripadniki Hamasa, so bili tudi obiskovalci iz tujine, med njimi nemška državljanka Shani Louk. Po številnih zdaj že potrjenih poročilih je prav Shani ženska iz šokantnega videoposnetka (ta je zaokrožil na družbenih medijih), na katerem je vidno, kako pripadniki Hamasa sedijo in pljuvajo po njenem napol golem negibnem telesu in glavi. Mladenko so zaradi unikatnih tetovaž prepoznali njeni sorodniki. 

Pripadniki Hamasa so Shani odpeljali neznano kam, po mnenju številnih je bila v trenutku, ko je posnetek nastal, že mrtva.

Po poročanju medijev je bilo osrednje sporočilo glasbenega festivala, ki se ga je Shani udeležila v Izraelu, poziv k miru. Iz njenih objav na Instagramu je tudi razvidno, da se je pred kratkim podobnega festivala udeležila na Češkem. Da gre za njeno hči, je v videoposnetku potrdila tudi njena obupana mati Ricarda in javnost v videosporočilu prosila za več informacij.

Omrežje X/@OSO_Arash

S hčerkino fotografijo na mobilnem telefonu je v pozivu v nemškem jeziku na družbenih omrežjih povedala, da je Shani "s skupino turistov v južnem Izraelu ugrabil palestinski Hamas". "Na videoposnetku sem jasno videla hčer nezavestno v avtu s Palestinci, kako se z njo vozijo po območju Gaze," je povedala. "Prosim vas, da nam pošljete kakršno koli pomoč ali novico. Najlepša hvala."

Na spletu sicer odmevajo številne ugrabitve predvsem deklet s festivala v Izraelu. Med njimi je tudi Noe Argamani, ki so jo palestinski skrajneži naložili na motor in najverjetneje odpeljali v Gazo. 

Na glasbenem festivalu blizu mejne ograje z Gazo je bilo po nekaterih poročilih ubitih do 250 ljudi, med žrtvami naj bi bilo tudi veliko Evropejcev in Američanov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol