M. M. | 8. 7. 2022, 09:34

Istra gori: obsežen požar gasi 86 gasilcev

Hrvatska danas

Gašenje ognja je oteževal močan veter. Ta bo na hrvaški obali in v Istri pihal tudi danes, zato podjetje Hrvatske autoceste (Hak) svetuje še večjo previdnost na cesti.

V okolici Novigrada na Hrvaškem je v četrtek zvečer izbruhnil velik požar. Z njim se je vso noč spopadalo 86 gasilcev, ki jim je danes uspelo ustaviti širjenje ognja. V požaru je zgorelo več kot 45 hektarov gozda in nizkega rastlinja. Življenje ljudi in hiše niso bili ogroženi.

Med Tarom in Novigradom v Istri na Hrvaškem je v četrtek popoldne izbruhnil velik požar. Gasilski poveljnik istrske županije Dino Kozlevac je povedal, da je na terenu 60 gasilcev.

"Gori po dolini reke Mirne. Na terenu je 60 gasilcev iz okolice Umaga. Bela in črna žganja gori. Požar grozi vasi, piha pa burja," je na kratko dejal Kozlevac.

"Gozdni požar na relaciji Velika Stancija–Srbani. D-75 od Novigrada (krožišče) do Antenala. Cesta je zaprta zaradi gostega dima. Na poreški strani je zaprta cestaTar–Antenal, Tar–Kaštelir–Vižinada–Ponte Porton. Za zdaj niso ogroženi ne ljudje ne predmeti," so sporočili s hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord