R.S. | 31. 7. 2022, 11:29

Sosede pretresa umor: Italijan do smrti pretepel afriškega migranta, mimoidoči so le gledali

Twitter/nidcom_gov

Napad so snemali, vendar napadalca ni poskušal ustaviti nihče. Poklicali so policijo, ki je nato žrtvi skušala pomagati, a je bilo prepozno. 

Italijanski mediji poročajo o umoru afriškega migranta, ki ga je na obljudeni nakupovalni ulici do smrti pretepel Italijan. Zgodilo se je v središču mesta Civitanoca Marche sredi dneva, nigerijski ulični prodajalec pa je podlegel poškodbam. 

Ravnodušnost mimoidočih

Politiki so obsodili mimoidoče, ki migrantu niso pomagali. Napad so snemali, vendar napadalca fizično ni poskušal ustaviti nihče. Poklicali pa so policijo, ki je nato žrtvi skušala pomagati. 

Policija je nazadnje s pomočjo ulične kamere ujela napadalca. 32-letni Italijan je osumljen umora in tatvine. Žrtvi naj bi ukradel tudi telefon. 

Kaj se je pravzaprav sploh zgodilo? 

Čeprav policija podrobnosti še ni razkrila, pa je o napadu znanih nekaj informacij.

Napadalec naj bi zgrabil berglo prodajalca Alike Ogorchukwuja ter ga začel udarjati. Napad naj bi se zgodil potem, ko je Nigerijec storilčevo dekle pozval k nakupu izdelkov. 

Žrtev naj bi napadalčevo dekle imenovala "bella" (prevedeno v "lepa"). Ta kompliment naj bi zelo zmotil 32-letnega Italijana. 

Nigerijski prodajalec je bil sicer poročen in oče dveh otrok. Italijanske ulice je v soboto preplavilo več sto pripadnikov nigerijske skupnosti, ki so zahtevali pravico za prodajalca. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol