16. 5. 2022, 16:21 | Vir: STA

Italijo ponovno napadli hekerji, kdo je bil na udaru zdaj?

Profimedia

Za napadom naj bi stala proruska hekerska skupina Killnet, Italijani pa so že dvignili stopnjo pripravljenosti za obrambo pred njimi. 

Spletna stran italijanske policije je bila več ur nedostopna, potem ko je bila tarča hekerskega napada. Iz policije so sporočili, da za napadom stoji proruska hekerska skupina Killnet, ki je v minulem tednu že prevzela odgovornost za več napadov na italijanske ustanove. Med drugim je v soboto skušala napasti tekmovanje za pesem Evrovizije.

Italija dvignila stopnjo pripravljenosti

Italijanski varnostni organi so minuli teden sporočili, da so hekerji med drugim napadli spletne strani senata in ministrstva za obrambo, prav tako pa so neuspešno poskušali izvesti več hekerskih napadov na tekmovanje za pesem Evrovizije, ki je potekalo v Torinu.

Po navedbah policije so med sobotnim finalom tekmovanja za pesem Evrovizije zaznali poskuse tako imenovanega napada DDoS v času glasovanja. Za tem napadom, ki s poplavo zahtev onemogoči delovanje storitev, je po prepričanju strokovnjakov za spletno kriminaliteto prav tako stala skupina Killnet.

Italijanske oblasti so v preteklih tednih v pričakovanju podobnih napadov dvignile stopnjo pripravljenosti za obrambo pred napadi tujih hekerjev.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ