Tudi po Titovi smrti se je še vedno držal dobrot z Maršalovega menija.
V starosti 72 let je umrl Ivan Molnar, priznani bjelovarski kuhar svetovnega slovesa, ki je svojo kulinarično pot zaznamoval kot zadnji osebni kuhar Josipa Broza Tita, poročajo mediji.
V Titovi službi vse do njegove smrti
Molnar je po končani kuharski šoli kot najboljši učenec generacije leta 1973 odšel na prakso v Titovo rezidenco na Brione. Tam je svoje znanje izpopolnil ob delu v kuhinji jugoslovanskega predsednika in kmalu postal član njegovega stalnega osebja, piše spletni portal 24sata.
V Titovi službi je ostal do njegove smrti leta 1980. Poleg Brionov je kuhal tudi na Titovi ladji Galeb, v njegovi rezidenci v Beogradu, pa tudi v drugih rezidencah, je leta 2013 povedal v intevjuju za omenjeni medij.
Znan po spoštovanju tradicije jugoslovanske kuhinje
Kasneje se je vrnil v domači Bjelovar, kjer je odprl restavracijo Stara ura. V njej je z navdihom iz časov službe za Jugoslovanskega predsednika pripravljal številne jedi z Maršalovega menija, kot so jih imenovali gostje.
Molnar je bil znan po spoštovanju tradicije jugoslovanske kuhinje, obenem pa jo je znal nadgraditi z modernimi pristopi in mednarodnimi vplivi. Kolegi so ga opisovali kot natančnega, a vedno dostopnega mojstra, ki je svoje znanje rad delil z mlajšimi kuharji, piše 24sata.