K. Ž. | 19. 12. 2023, 11:52

Sredi ledenega večera izginila dveletnica: iskalna akcija vodila do reke, kjer so zdaj našli njeno truplo

Posnetek zaslona/SWR

Deklica je bila oblečena le v pižamo, ko je v nedeljo izginila iz svojega doma. Oblasti so sporočile, da so v reki našli njeno truplo.

Celotna Nemčija je nemo opazovala potek obsežne iskalne akcije, v kateri so oblasti iskale izginulo deklico. Na delu je bilo več pripadnikov policijskih enot, kot tudi policijskih psov. Zdaj so sporočili, da so dekličino truplo našli v reki.

Dveletnica je pogrešana že od nedelje zvečer. Kot je sporočila policija, je pozno popoldne v pižami neopazno smuknila iz družinskega stanovanja. Policija je nemudoma sprožila iskalno akcijo, v kateri so pregledali bližnjo okolico v upanju, da bodo naleteli na sveže sledi. Preiskali so tudi dom družine, kjer niso našli nobenih znakov nasilja ali zlorabe, poroča portal SWR.

Deklica je izginila v kraju Bingen (okrožje Sigmaringen) v nemški zvezni deželi Porenje-Pfalška, še isti večer pa je bila sprožena iskalna akcija, v kateri je sodelovalo 200 oseb, med njimi tudi pripadniki policije ter gasilcev. Pri iskanju so si pomagali tudi s štirimi droni ter policijskimi psi.

Preberite še:

Izredne vremenske razmere

A največjo težavo je predstavljalo vreme, saj je bilo takrat izjemno megleno, temperature pa so bile pod lediščem. Tiskovni predstavnik policije je v ponedeljek dejal, da upajo na srečen konec iskalne akcije, vendar je v zakup treba vzeti tudi okoliščine. Vremenske razmere so bile ponoči namreč izjemno slabe.

"Če je deklica oblečena le v pižamo, bi morali trenutno govoriti o zelo veliki sreči, če bi deklico našli živo in zdravo," je dejal tiskovni predstavnik policije.

Razpoloženje v mestecu Hitzkofen, ki ima zgolj 400 prebivalcev, je izjemno turobno, je povedal župan Jochen Fetzer

Psi so sprva policiste pripeljali do reke, zatem pa se je izgubila vsaka sled. Na kraju je bilo tudi več policijskih čolnov, kot tudi potapljačev, ki so mrzlično iskali deklico v reki Lauchert. Preiskali so tudi območje ob reki, a tudi tam niso naleteli na nove sledi. Dekličino truplo so naposled le odkrili v reki.

Delo jim dodatno otežuje tudi reka, ki je poplavljena, zaradi česar so razmere še bolj dramatične.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord