R.S. | 2. 10. 2023, 08:38

15-letnica izginila sredi belega dne: preiskovalci se bojijo najhujšega

Twitter/AZYZECK/Profimedia/fotomontaža

Bila je na poti k fantu, ko so se za njo izgubile vse sledi. 

Kaj se je zgodilo s 15-letno Lino? To je vprašanje, ki si ga zadnji teden zastavljajo francoski preiskovalci. Najstnico so nazadnje videli konec septembra, ko se je nameravala z vlakom odpraviti na obisk k fantu. Od doma se je peš odpravila proti železniški postaji, nato pa izginila. Fant jo je zaman čakal na postaji, pozneje pa je o izginotju obvestil njeno mamo, ki je nato poklicala policijo. 

Profimedia

Preiskovalci še vedno niso ugotovili, kaj se je z njo zgodilo. Varnostne kamere so razkrile, da Line ni bilo ne na železniški postaji ne na vlaku. Preverili so tudi njen bančni račun, vendar niso opazili nobene aktivnosti. Preiskovalci ne izključujejo možnosti, da so 15-letnico ugrabili. Trenutno preiskujejo moškega, ki se je pred kratkim preselil v dekličin domači kraj. 

V iskalni akciji so najstnico iskali s pomočjo helikopterja in termovizijskih kamer. Preiskali so tudi okoliške reke. Iskalo jo je okoli 380 ljudi pod vodstvom 35 policistov in iskalnih psov. 

Preiskavo so zdaj razširili v smer "kaznivega dejanja ugrabitve". Preiskali so že hišo, ki se nahaja štiri kilometre od doma najstnice. V njej živi moški, ki naj bi ga na dan izginotja v avtomobilu opazili na poti do železniške postaje. Zasegli so mu tudi vozilo. Več informacij bo znanih v prihodnjih dneh. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol