R. K. | 17. 7. 2023, 17:04

Skrivnostno izginotje majhnega dečka: na dan prihaja sumljivo ozadje njegovih staršev, ki je zaskrbelo preiskovalce

Profimedia

Glede na najnovejše podatke, bi lahko šlo z ugrabitvijo tudi za maščevanje malčkovi družini. 

Od izginotja dveletnega francoskega dečka Émila Soleila, ki je brez sledu izginil iz alpske vasice Haut-Vernet v bližini Grenobla, je minil že več kot en teden. Za dečkom, ki je izginil prejšnjo soboto, so oblasti nemudoma sprožile iskalno akcijo, ki žal ni obrodila sledov. Zdaj pa oblasti sporočile, da se preiskava širi izven gorske vasice, in se osredotoča tudi na dečkova starša, ki imata sumljivo preteklost

Profimedia

Podpora skrajnim skupinam

V času preiskave se je namreč prišlo na dan skrajno nacionalistično ozadje dečkovih staršev. Njegov oče Colomban Soleil naj bi bil član neofašistične slupine, leta 2018 pa so ga celo aretirali zaradi napadov na tujce. Kasneje so ga sicer iz pripora izpustili. Takrat je bil kot aktivist povezan z razvpito skrajno nacionalistično in rojalistično skupino Action Francaise, pa tudi z neofašistično skupino Bastion Social.

Tri leta kasneje sta Colomban Soleil in njegova žena Marie kandidirala na lokalnih volitvah na območju Marseilla. Podpirala sta stranko Reconquest, ki jo vodi obsojeni rasist in inslamofob Éric Zemmour - ta je med drugim lansko leto na francoskih predsedniških volitvah kandidiral za predsednika države. Vir, ki je blizu preiskovalcem, je ob tem povedal: "Če si zaveznik Erica Zemmoura in skupin, kot sta Action Francaise in Bastion Social, si ustvariš veliko sovražikov," poroča Daily Mail

Profimedia

"Nobene teorije glede Émilovega izginotja niso izključili, zato seveda preučujejo to ozadje. Mogoče je, da je ugrabitev povezana s političnimi sovražniki" je dodal omenjeni vir.  

Preiskovalci puščajo odprte vse možnosti

Oglasila se je tudi nekdanja francoska ministrica za družine in otroke Ségolène Royal, ki je dejala, da je Soleilovo ozadje skrb vzbujajoče in se v objavi na Twitterju vprašala, zakaj so mamo zaslišali šele v torek ter ali preiskovalci niso obravnavali možnosti, da bi lahko šlo za maščevanje. Lokalni tožilec Rémy Avon je medtem dejal, da presikovalci preučujejo možnosti, da je bil Émile ubit, ugrabljen ali vpleten v nesrečo. "Vse te teorije so aktivne," je povedal.

Profimedia

Obsežno štiridnevno iskalno akcijo, v kateri je pogrešanega dečka iskalo na stotine policistov in prostovoljcev, so sicer prekinili v sredo, saj pogrešanega dečka kljub velikemu trudu niso našli, so še spomnili pri omenjenem mediju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol