24. 12. 2023, 15:32 | Vir: STA

Medtem, ko je svet v pričakovanju božičnega večera, se v Gazi še dodatno krepijo izraelski napadi

Profimedia

V palestinskem mestu Betlehem, ki velja za rojstni kraj Jezusa Kristusa, so zaradi vojne odpovedali vsa božična praznovanja.

Izraelska vojska je danes sporočila, da krepi operacije proti Hamasu na jugu območja Gaze. Pri tem je priznala, da je vojna dolgotrajna in težka, od začetka spopadov pa je bilo v Gazi ubitih 153 izraelskih vojakov.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da država plačuje visoko ceno za vojno, potem ko je od petka na območju Gaze umrlo 14 izraelskih vojakov. "Vojna bo dolga," je na seji vlade dejal Netanjahu. "Plačujemo zelo visoko ceno zanjo, vendar nimamo druge izbire, kot da se še naprej borimo," je dejal izraelski premier.

Žalosten pogled na mesto Betlehem, ki leži na okupiranem Zahodnem bregu.

Žalosten pogled na mesto Betlehem, ki leži na okupiranem Zahodnem bregu.

Profimedia

V Betlehemu odpovedali praznovanja

V Gazi je bilo od začetka izraelskega obleganja ubitih več kot 20.400 Palestincev, med njimi je večina žensk in otrok. V zadnjem dnevu je bilo ubitih 166 ljudi, je sporočilo ministrstvo za zdravje pod nadzorom Hamasa.

V mestu Betlehem na okupiranem Zahodnem bregu, kjer se je po krščanskem izročilu rodil Jezus Kristus, so medtem danes zaradi vojne odpovedali božična praznovanja. Nekaj ur pred božičnim večerom je trg, kjer se dan pred božičem zbere na tisoče vernikov in turistov, skoraj prazen.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol