9. 7. 2024, 20:37 | Vir: STA

Vojna se nadaljuje: v izraelskem letalskem napadu na šolo v Gazi ubitih najmanj 27 ljudi

Profimedia

Danes je bilo v napadu na šolo v kraju Abasan ubitih najmanj 27 ljudi.

V izraelskem letalskem napadu na šolo v kraju Abasan v Gazi je bilo danes ubitih najmanj 27 ljudi, več deset pa je ranjenih, je sporočil vir iz bolnišnice Naser v bližnjem Han Junisu, kamor so prepeljali žrtve. Njihovo število se bo najverjetneje povečalo, poroča spletni portal katarske televizije Al Jazeera.

Po navedbah zdravstvenih virov v Han Junisu so izraelska letala napadla šolo al Avda v Abasanu, ki leži blizu Han Junisa, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je že četrti izraelski napad na šolo v Gazi v zadnjih dneh. Izraelska vojska je priznala, da je od sobote izvedla tri napade na šole, v katerih se po njenih navedbah skrivajo palestinski borci, čeprav naj bi se te uporabljale kot zatočišča za razseljene.

Profimedia

Najsilovitejši spopadi v enklavi sicer trenutno potekajo v mestu Gaza na severu, kjer je izraelska vojska že pred šestimi meseci poročala o uničenju "vojaškega okvirja" palestinskega islamističnega gibanja Hamas. S krepitvijo napadov želi izraelski premier Benjamin Netanjahu po prepričanju Hamasa pred prihajajočim novim krogom pogajanj onemogočiti sprejetje dogovora o prekinitvi ognja.

Novo na Metroplay: Zmagovalec MasterChefa Luka Pangos iskreno o ozadju kuharskega tekmovanja