Ni. Vu. | 23. 10. 2023, 14:45

Izrael napadel teroristične celice v Libanonu, škotski minister trepeta za zdravje ženinih staršev

Profimedia

Medtem ko Izrael še naprej bije bitko s svojimi nasprotniki, družina škotskega ministra preživlja pravo dramo.

Izraelska vojska je sporočila, da je napadla osem terorističnih celic v Libanonu, poroča BBC. Medtem ko so se v jutranjih urah vsi osredotočali na dogajanje v južnem Izraelu in nemirni Gazi, je prišlo tudi do nasilja na meji z Libanonom.

Daniel Hagari, tiskovni predstavnik izraelske obrambne sile (IDF), je dejal, da je IDF "v zadnjih 24 urah napadel osem terorističnih celic v Libanonu". Sedem od teh celic je bilo napadenih, preden so uspeli izstreliti protitankovske rakete, je pojasnil. Hagari je tudi izjavil, da je bilo od začetka spopadov na meji prejšnji mesec napadenih 20 celic Hezbolaha ob libanonski meji.

IDF hkrati tudi poroča, da je izstrelil protiraketno raketo na "sumljivo tarčo", ki je vstopila v izraelski zračni prostor iz Libanona.

Ujetih 37 članova Hamasa

V Zahodnem bregu je bilo čez noč aretiranih 37 članov Hamasa. Poleg tega so izraelske obrambne sile sporočile, da so od napada na Izrael 7. oktobra aretirale približno 800 iskanih Palestincev na Zahodnem bregu, od tega je več kot 500 povezanih s Hamasom. Samo čez noč je bilo pridržanih 64 ljudi, med njimi 37 članov Hamasa, poroča BBC

Škotski minister Humza Yousaf je medtem razkril, da njegova tast in tašča doživljata "pravo mučenje" in sta še naprej ujeta v Gazi.

Profimedia

"Tašča mi je povedala, da imajo samo še šest steklenic čiste pitne vode v hiši, kjer živi sto ljudi, vključno z dvomesečnim dojenčkom," je novinarjem povedal Yousaf med obiskom kraja Brechin. Za trenutek se je umaknil, da je sprejel taščin klic, in dejal, da družina ne ve, ali bodo zaradi raketiranja "preživeli naslednjo noč". Starša Yousafove žene sta bila ob začetku spopadov na obisku pri družini v Gazi. Kot je že pred tem razkrila Nadia El Nakla, so bili v bombnih napadih v Gazi poškodovani tudi njeni trije bratranci.

Vse več mrtvih

Palestinsko ministrstvo za zdravje v Gazi poroča, da se je število ubitih ljudi v Gazi od 7. oktobra povzpelo na 5087, kar je 436 več v primerjavi s prejšnjim dnevom. Številka vključuje 2055 otrok, 1119 žensk in 217 starejših oseb. Poleg tega je bilo več kot 15.273 ranjenih. Velja poudariti, da ministrstvo za zdravje v Gazi nadzoruje Hamas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol