12. 3. 2024, 09:13 | Vir: STA

Izrael zavrnil tovornjak s pomočjo za Gazo (pomoč pa nujno potrebuje 2 milijona ljudi)

Profimedia

Iz mesta Gaza na severu palestinske enklave katarska televizija Al Jazeera medtem danes poroča o domnevnem četrtem napadu izraelskih sil na civiliste, ki so čakali na razdeljevanje pomoči. 

Preživetje prebivalstva Gaze je odvisno od humanitarne pomoči. Prihaja je zelo malo in omejitve se povečujejo, je v ponedeljek opozoril vodja agencije ZN za podporo palestinskim beguncem (UNRWA) Philippe Lazzarini. Kot zadnji tak primer je navedel izraelsko zavrnitev tovornjaka s pomočjo, ker je ta vključevala medicinske škarje.

Kot je na omrežju X zapisal Lazzarini, so škarje, ki se koristijo pri oskrbi otrok, del dolgega seznama, ki jih izraelske oblasti prepovedujejo z utemeljitvijo, da gre za blago z dvojno rabo. Na tem seznamu so tudi številni drugi medicinski pripomočki, kot so anestetiki, solarne luči, kisikove jeklenke, tablete za čiščenje vode, zdravila proti raku itd.

Profimedia

V luči vse hujše humanitarne krize v Gazi Lazzarini poziva k pospešeni dobavi pomoči, saj da je od nje odvisnih dva milijona življenj.

Iz mesta Gaza na severu palestinske enklave katarska televizija Al Jazeera medtem danes poroča o domnevnem četrtem napadu izraelskih sil na civiliste, ki so čakali na razdeljevanje pomoči. V streljanju naj bi izraelski vojaki ubili devet ljudi, še 20 pa ranili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord