Ni. Vu. | 23. 10. 2023, 13:02

Izraelska vojska vstopila v Gazo: v spopadu s Hamasom uničena dva buldožerja in tudi tank

Profimedia

Vstopili, utrpeli izgubo in se vrnili nazaj domov ...

Po poročanju tujih medijev je v Gazi v ponedeljek zjutraj prišlo do oboroženega spopada med vojaškimi silami Izraela in pripadniki teroristične organizacije Hamas. Kot poroča N1 Srbija, so se izraelski vojaki v Gazi mudili kratek čas, nato pa se vrnili na svojo stran. V tem času je Hamas uničil dva izraelska buldožerja, nastradal je tudi tank izraelske vojske. Izraelski vojaki so nato peš odšli nazaj v svojo državo. 

Izraelske sile so dogodek potrdile, a o podrobnosti niso želele govoriti. Velja dodati, da to ni bil prvi takšen dogodek, izraelski vojaki so že pred tem vstopili na območje Gaze.

Profimedia

Ameriška administracija medtem še naprej izvaja pritisk na Izrael, in sicer v želji, da bi do oboroženega spopada na Gazi prišlo kar najkasneje. Američani se trudijo, da bi v kar najkrajšem času na izraelsko ozemlje spravili kar največ svojih državljanov. Ne glede na vse ZDA Izraelu obljubljajo dodatno vojaško pomoč. Izraelska vojska naj bi tako v kratkem v uporabo dobila protiletalski raketni sistem MIM-104 patriot.

Izraelski premier grozi Libanonu

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je obiskal enote svoje vojske na severu in poslal jasno sporočilo tako Libanonu kot tudi Hezbolahu. Obema je sporočil, naj se nikar ne trudita vdreti na ozemlje Izraela. Netanjahu je prepričan, da bi bil to "najhujši možen scenarij" in za njih tudi "najhujši dogodek v zgodovini". Hezbolah premore vojsko z okrog 100.000 vojaki, ki so bolje oboroženi od Hamasa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol