Ni. Vu. | 13. 10. 2023, 13:01

Izraelski diplomat obležal v mlaki krvi: šokanten posnetek razkriva brutalen napad z nožem (VIDEO)

Twitter/posnetek zaslona

Na Kitajskem številni glasno podpirajo Palestino, nihče pa si verjetno ni mogel misliti, da se bo zaradi tega zgodil brutalen napad na izraelskega diplomata v Pekingu.

Napetost zaradi dogajanja na Bližnjem vzhodu vse bolj narašča, nasilje se stopnjuje in več kot očitno širi tudi drugod po svetu. Izraelsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je bil v Pekingu napaden zaposleni na njihovem veleposlaništvu na Kitajskem. Moten videoposnetek, ki so ga delili na družbenih omrežjih, prikazuje moškega, ki je žrtev uličnega napada z nožem, poroča BBC.

Do petkovega napada ni prišlo v sklopu veleposlaniškega kompleksa, motiv za napad pa v tem trenutku še ni znan. "Zaposleni je v bolnišnici in se počuti stabilno," so sporočili Izraelci.

Posnetek napada si lahko ogledate na tej povezavi, a velja opozoriti, da je zelo nazoren.

Ob vsem naštetem velja dodati, da številni uporabniki družbenih medijev na Kitajskem že nekaj dni izražajo glasno podporo Palestincem, dežujejo tudi objave proti Izraelu. Slednjega imajo številni v zobeh tudi zaradi njegovega odnosa s Tajvanom. Kitajska je prav tako izrazila globoko zaskrbljenost zaradi vojne med Izraelom in Hamasom ter tudi "žalost zaradi civilnih žrtev, ki jih povzroča konflikt".

Izrael je v odgovoru poudaril "globoko razočaranje" nad Kitajsko, ker ta ni obsodila napada Hamasa na Izrael.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol