29. 7. 2022, 20:42

Javnost ogorčena: katoliški duhovnik cerkveni obred vodil kar v kopalkah

Profimedia/fotomontaža

Ker se je maša odvijala na plaži, tam pa ni sakralnih predmetov, je za oltar uporabil kar napihljivo blazino. Po spletu je zaokrožila fotografija dogodka.

V mestu Crotone na jugu Italije je milanski duhovnik Mattia Bernasconi minulo nedeljo daroval mašo kar na plaži, oblečen le v kopalke, za oltar pa je uporabil napihljivo blazino. Zaradi te poteze je tarča številnih kritik, državno tožilstvo pa proti njemu celo vodi preiskavo zaradi suma "žaljenja verskih čustev".

posnetek zaslona/The Telegraph

Dogodek na mladinskem taboru kitrizirale cerkvene oblasti

Dogodek ob koncu mladinskega tabora, ki ga je organiziralo združenje za boj proti mafiji Libera, so cerkvene oblasti kritizirale. Po mnenju nadškofa Crotona je treba ohraniti določene standarde pri darovanju maše.

Na spletni strani nadškofije so zapisali, da pozdravljajo predanost mladih, vendar "je potrebno ohraniti minimalno dostojanstvo in spoštovanje do simbolov, ki ju zahteva sama narava liturgije".

Profimedia

Duhovnik dejanje obžaluje

"Nikakor nisem nameraval evharistije obravnavati z lahkotnostjo," je medtem na spletni strani svoje župnije zapisal Bernasconi. "To je bila le maša ob koncu tedna dela. Toda simboli so pomembni in govorijo, včasih drugače, kot si želimo. Bil sem naiven," je še dejal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord