23. 6. 2022, 12:44 | Vir: STA

So streljali na potniško letalo, ki je iz Zagreba priletelo na sarajevsko letališče?

Slika je simbolična.

Profimedia

Pilot je po rednem pregledu letala na trupu odkril poškodbe, za katere sumijo, da so bile povzročene s strelnim orožjem.

Na mednarodnem letališču v Sarajevu je v sredo pristalo potniško letalo družbe Croatia Airlines, ki je imelo na trupu poškodbe, za katere predvidevajo, da so prišle iz strelnega orožja. Trenutno poteka policijska preiskava, katere namen je ugotoviti podrobnosti dogodka.

Profimedia

Poškodbe je na sarajevskem letališču opazil pilot

Na trupu letala Croatia Airlines Dash 8-Q400, ki je v sredo letelo na redni liniji Zagreb - Sarajevo in ob 22:50 pristalo na sarajevskem letališču, je pilot odkril poškodbe, ki bi lahko bile povzročene s strelnim orožjem. O primeru so že obvestili državno tožilstvo Bosne in Hercegovine. Po prejeti informaciji, da so na trupu letala poškodbe, ki bi jih lahko povzročilo strelno orožje, je državno tožilstvo odredilo preiskavo.

Varnost ljudi na krovu naj ne bi bila ogrožena

Kot so sporočili iz družbe Croatia Airways, varnost potnikov in posadke v nobenem trenutku ni bila ogrožena, pristojni pa so delovali po najvišjih varnostnih standardih, ki veljajo v tovrstnih primerih. Poškodovano letalo je trenutno na sarajevskem letališču. Vse potnike, ki so bili na krovu, bodo preusmerili na naslednji let na relaciji Sarajevo - Zagreb, so po poročanju hrvaškega medija 24sata dejali pri hrvaški letalski družbi.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ