6. 11. 2023, 17:23 | Vir: STA

Palestinski najstnik vkorakal na policijsko postajo in z nožem ubil 20-letno izraelsko policistko

Profimedia

Policija je napadalca, ki je poškodoval še enega policista, nazadnje ustrelila.

Palestinski najstnik je danes na policijski postaji v vzhodnem Jeruzalemu z nožem ubil 20-letno policistko, je sporočila izraelska policija in dodala, da je napadalec lažje ranil tudi njenega 20-letnega kolega. Policija je 16-letnega napadalca ustrelila in ubila.

Profimedia

Policistka umrla v bolnišnici

"Z nožem oborožen terorist je prišel na policijsko postajo Šalem in zabodel policistko (...), sile obmejne policije so terorista nevtralizirale s streljanjem," je sporočila policija. Policistko so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrla. V napadu je bil lažje ranjen tudi njen 20-letni kolega. Oba sta bila pripadnika izraelskih obmejnih varnostnih sil.

Policija je napadalca, ki ga je identificirala kot najstnika iz soseske Isavija v vzhodnem Jeruzalemu, ustrelila. Poleg tega je blizu kraja napada aretirala "še enega osumljenca". Incident se je sicer zgodil pri Herodovih vratih, enih od sedmih odprtih vrat starega Jeruzalema.

Profimedia

Na območju Jeruzalema več nasilnih incidentov

Razmere v vzhodnem Jeruzalemu in na Zahodnem bregu so se po več mesecih napetosti še dodatno zaostrile od začetka vojne med Izraelom in palestinskim gibanjem Hamas 7. oktobra. Na območju je od takrat prišlo do več nasilnih incidentov.

Po podatkih izraelske policije je 30. oktobra Palestinec v vzhodnem Jeruzalemu zabodel izraelskega policista in ga hudo ranil. Medtem so izraelske sile v številnih racijah, predvsem na Zahodnem bregu, ubile več Palestincev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol