25. 8. 2023, 13:54 | Vir: STA

Ruske oblasti so se odzvale na špekulacije, ki krožijo po smrti Jevgenija Prigožina: "Vse to je popolna laž"

Profimedia

Bo javnost kdaj izvedela, kaj se je med usodnim poletom v Sankt Peterburg v resnici zgodilo?

Ruske oblasti so danes zavrnile govorice, da naj bi odredile umor vodje ruske najemniške vojske Wagner Jevgenija Prigožina, ki naj bi umrl v sredinem strmoglavljenju letala pri Moskvi. Špekulacije so označile za lažne in dodale, da te "na Zahodu prihajajo iz določenega zornega kota".

Profimedia

Okoliščine bo razjasnila preiskava

"O letalski nesreči in tragični smrti potnikov, zlasti Jevgenija Prigožina, se veliko špekulira. Vse to je popolna laž. Na Zahodu te špekulacije seveda prihajajo iz določenega zornega kota. Ko govorimo o tem, se moramo seveda ravnati le po dejstvih," je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ob tem je dodal, da se trenutno glede letalske nesreče ne ve dosti in da bo okoliščine razjasnila preiskava, ki je že v teku.

Letalo z desetimi osebami na krovu je v sredo zvečer strmoglavilo med letom v Sankt Peterburg, pri čemer je umrlo vseh sedem potnikov in trije člani posadke. Da je bil Prigožin med potniki ponesrečenega letala, je kmalu za tem potrdila ruska zvezna agencija za zračni promet.

Profimedia

Oglasil se je tudi Vladimir Putin

Preminulim v strmoglavljenju letala je v četrtek sožalje izrekel ruski predsednik Vladimir Putin. Dogodek je označil za tragedijo, Prigožina pa opisal kot nadarjenega človeka, ki je delal napake.

Dva dni po domnevni smrti Prigožina, okoliščine strmoglavljenja letala sicer še vedno niso povsem jasne. ZDA ocenjujejo, da je bil Prigožin verjetno na krovu, a za zdaj ne morejo potrditi, ali je letalo sestrelila raketa zemlja-zrak. Nekateri ameriški uradniki pa menijo, da je bil vzrok strmoglavljenja eksplozija na letalu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol