29. 11. 2022, 08:22 | Vir: STA

Prva dama ZDA razkrila božično okrasitev Bele hiše, ki jemlje dih (FOTO)

Profimedia/fotomontaža

Jill Biden je prebivalce ZDA navdušila s praznično okrasitvijo, za katero je pod njeno taktirko poskrbelo na desetine prostovoljcev. Za okrasitev je izbrala pomenljivo geslo: "Mi, ljudstvo".

Prva dama ZDA Jill Biden je predstavila letošnjo praznično okrasitev Bele hiše, za katero je izbrala geslo "Mi, ljudstvo" in koncept enotnosti. Belo hišo krasi 77 božičnih drevesc in več kot 83.000 barvnih lučk.

Koncept enotnosti opisuje dušo naroda, je dejala prva dama. Duša ameriškega naroda je in je vedno bila v prvih besedah ameriške ustave "Mi, ljudstvo", je dejala na dogodku v Beli hiši, na katerem je počastila prostovoljce, ki so krasili Belo hišo čez podaljšani praznični konec tedna ob zahvalnem dnevu. Poslopje je krasilo 150 prostovoljcev, med njimi sestri prve dame.

"Vrednote, ki nas združujejo, je mogoče najti povsod okoli vas, vero v možnosti in optimizem ter enotnost. Soba za sobo predstavlja tisto, kar nas združuje med prazniki in skozi vse leto," je dejala Bidnova.

Javno dostopne sobe Bele hiše so posvečene med drugim počastitvi in spominu na umrle bližnje, besedam in zgodbam, prijaznosti in hvaležnosti, hrani in običajem, naravi in rekreaciji, pesmim in zvokom, enotnosti in upanju, veri in svetlobi ter otrokom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The White House (@whitehouse)

Za praznike v Belo hišo 50.000 obiskovalcev

Okrasitev vključuje več kot 83.000 utripajočih lučk na drevesih, vencih in drugih predmetih, 77 božičnih dreves in 25 vencev zunaj Bele hiše, 12.000 okraskov, nekaj manj kot 4500 metrov traku in več kot 1600 zvončkov.

Božična drevesa z zrcalnimi okraski zlate zvezde z imeni padlih pripadnikov vojske stojijo ob upodobitvah gozdnih živalih ter psa in mačke predsednika Bidna - Komandant in Willow, razobešeni so razni kuharski recepti.

Po pričakovanjih bo Belo hišo za praznike obiskalo približno 50.000 obiskovalcev, vključno s turisti in gosti, ki so povabljeni na skoraj mesec dni trajajoče sprejeme. Med njimi bo tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki se bo v četrtek v Beli hiši srečal s predsednikom Bidnom. Ta bo Macrona počastil s svojo prvo uradno državniško večerjo, odkar je januarja lani prevzel položaj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord