K. Ž. | 22. 5. 2024, 14:35

Fritzlova hčerka se je poročila in ima novo identiteto: razkrita tudi usoda njunih šestih otrok

Profimedia

Elisabeth Fritzl živi na skrivni lokaciji nedaleč od kraja, kjer jo je lastni oče za 24 let zaprl v klet ter jo spolno zlorabljal.

Elisabeth Fritzl, ki jo je njen oče Josef Fritzl 24 let zadrževal v kleti ter jo spolno zlorabljal, je zdaj stara 57 let in poročena. V letih nepredstavljivega mučenja je Elisabeth rodila sedem otrok, eden je umrl. Danes pa imajo z otroki novo identiteto in živijo življenje stran od oči javnosti.

Dobili novo identiteto

Družina je prejela finančno podporo in se decembra 2008 preselila v hišo na skrivnem naslovu. Elisabeth in otroci so bili po izpustitvi v odličnem fizičnem stanju. Otroci so nadaljevali šolanje, končali srednjo šolo, nekateri pa so se tudi vpisali na fakulteto. Kraj, kjer živi Elisabeth, naj bi bil nedaleč od Amstettna, avstrijskega mesta, kjer se je zgodil ta grozljiv dogodek. Gre za vas s približno 2000 prebivalci, hiša, v kateri živi, pa je opremljena s posebno ograjo in varnostnimi kamerami, poroča Fenix.

Profimedia

Kaj se je zgodilo s hišo groze?

Hiša groze je bila prodana leta 2016. Kupec je zanjo odštel 180.000 evrov. Stanovanja v hiši so zdaj vsa zasedena, klet, ki pa je služila kot temnica, pa je bila zabetonirana.

Skrivni vstop v klet, kjer je bila zaprta Elisabeth.

Skrivni vstop v klet, kjer je bila zaprta Elisabeth.

Profimedia

Zločin, ki je pretresel svet

Leta 1984 je Fritzl svojo takrat 18-letno hčerko zaklenil v zvočno izolirano klet. Vstop je bil mogoč le z elektronsko kodo. Njegova žena Rosemarie, ki ni vedela, kaj se dogaja, je prijavila izginotje svoje hčerke. Frizl je nato Elisabeth prisilil, da je napisala pismo, v katerem je trdila, da je pobegnila od doma in se pridružila sekti.

Fritzl je svoji ženi vstop v klet prepovedal. V naslednjih 24 letih je svojo hčerko večkrat posilil. Elisabeth je rodila sedem otrok. Dojenčke je nato Fritzl pustil na lastnem pragu in se pretvarjal, da jih je Elisabeth zapustila. Trije otroci so živeli z njo v kleti in nikoli niso videli sonca.

Hiša, v kateri je živela družine Fritzl in kjer je bila zaprta Elisabeth.

Hiša, v kateri je živela družine Fritzl in kjer je bila zaprta Elisabeth.

Profimedia

Šokantno razkritje te strašne zgodbe se je zgodilo po naključju. Najstarejša hči Kerstin je namreč zbolela in pristala v bolnišnici. Javnost in mediji so nato pozvali Elisabeth, naj obišče svojo hčerko v bolnišnici, saj bi lahko tam umrla. Takrat 42-letna Elisabeth je svojega očeta uspela prepričati, naj jo odpelje v bolnišnico, kjer se je nato zaupala zdravniku.

Fritzl je bil marca 2009 obsojen na dosmrtno ječo. Nedavno je zahteval predčasno izpustitev, vendar so mu odobrili le premestitev v drug zapor. Trenutno je namreč v strogo varovanem zavodu za duševno motene prestopnike.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave