19. 4. 2022, 14:27 | Vir: STA

Kaj se je zgodilo z mornarji, ki so služili na potopljeni ruski ladji?

Profimedia

Kremelj staršem pogrešanih mornarjev križarke Moskva ni želel razkriti nobenih podatkov.

Glavna ladja ruske črnomorske flote se je prejšnji teden potopila po eksploziji, ki je bila po ukrajinskih navedbah posledica uspešnega raketnega napada, po ruskih navedbah pa detonacije streliva. 
 
Ruske oblasti so sporočile, da je bila posadka evakuirana z vojaške ladje, ki lahko sprejme do 680 mornarjev, vendar drugih podrobnosti niso navedle. Ko se je križarka Moskva potopila, so se starši in drugi družinski člani mornarjev in nabornikov, ki so služili na ladji, oglasili na družbenih omrežjih. Zapisali so, da so njihovi otroci pogrešani in da želijo odgovore.

Profimedia

Tiskovni predstavnik urada ruskega predsednika Dmitrij Peskov je danes odgovoril, da Kremelj ne more razkriti nobenih podrobnosti o potopljeni križarki. "Vsa komunikacija poteka le prek obrambnega ministrstva," je dejal Peskov. "Vse informacije v zvezi s tem posreduje obrambno ministrstvo, mi nimamo pooblastil za objave," je še dodal.

Več družin pa je v izjavah za neodvisne ruske ali tuje medije povedalo, da ne morejo najti svojih otrok, ki so služili na ladji Moskva. Meduza, neodvisna ruska spletna stran, ki se sklicuje na vir blizu črnomorskega poveljstva, je sicer navedla, da je umrlo vsaj 37 članov posadke ladje Moskva. Okoli 100 ljudi naj bi bilo ranjenih, medtem ko točno število pogrešanih ni znano, so še navedli.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord