STA/P.M. | 16. 6. 2023, 14:28

Kam je poniknila Melania Trump? Na njo že letijo očitki, da je prekinila ameriško tradicijo

Profimedia

Medtem ko bi Donald Trump zaradi številnih obrožb lahko pristal celo za zapahi, o njegovi ženi in nekdanji ameriški prvi dami ni ne duha ne sluha. Govori se marsikaj ...

Donald Trump se je v zadnjih tednih dvakrat soočil z obtožbami na svoj račun, na sodišču v New Yorku in Miamiju, pri čemer so ameriški komentatorji opazili, da žene Melanie ni bilo ob njegovi strani.

Javne podpore mu ni izrazila niti na daljavo

"Američani so navajeni, da žene politikov skoraj vedno stojijo ob strani svojim možem v času škandalov in krize. Zato je Melanijina fizična odsotnost med nedavnimi javnimi nastopi moža še posebej opazna," je povedala profesorica zgodovine na univerzi Ohio Katherine Jellison, ki se med drugim posveča vlogi prvih dam v ZDA.

Profimedia

"Zdi se, da gospa Trump, vsaj v tej fazi svojega življenja, ni ne voljna ne zainteresirana pomagati moževi politični karieri," je dodala.

Njen oče podpira ameriškega zeta

53-letna Američanka slovenskega rodu je denimo tudi preskočila možev ognjeviti govor po newyorški obtožnici v Mar-a-Lagu na Floridi, čeprav tam živi in čeprav je njen oče sedel v prvi vrsti. Trump se je takrat zahvalil družinskim članom, vendar žene ni omenil, kar je ponovno podžgalo ugibanja o t. i. transakcijskem zakonu para, ki jih je leta 2020 sprožila nekdanja urednica revije Vogue in nekdanja prijateljica Melanie Trump, Stephanie Winston Wolkoff.

Ta je na Instagramu nedavno zapisala, da si želi, da Melanie ne bi nikoli spoznala. Ob tem je delila članek New York Posta o nekdanji ameriški prvi dami, v članku je tudi fotografija Melanie, kako vstopa v Trump Tower, nebotičnik v New Yorku.

"Melania živi v slonokoščenem stolpu zanikanja, njen molk je nameren, je njeno izbrano orožje in zaščitni oklep," je za New York Post izjavila Wolkoffova.

Profimedia

Trump o svoji ženi

V intervjuju pred soočenjem z obtožnico na Floridi je v radijski oddaji dolgoletnega zaveznika Rogerja Stona povedal, da ima "Melania ogromno srce, da stvari jemlje takšne, kot so, in da je zelo samozavestna oseba". Dodal je, da je "zaslužila ogromno denarja". Na vprašanje, kako je Melania sprejela novico o obtožnici, pa je odgovoril: "Melania je prizadeta, ker je prizadeta družina."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol