9. 4. 2022, 22:53

Kam so se pred sankcijami zatekli MLADI in PREMOŽNI Rusi?

Metropolitan

Predvsem podjetniki se iz Rusije množično priseljujejo v veliko balkansko mesto. Vas zanima, kako so jih tam sprejeli?

Povpraševanje ruskih državljanov po nepremičninah v Srbiji narašča, poročajo tamkajšnji mediji. Zanimanje se je občutno povečalo, odkar je se je 24. februarja začela vojna v Ukrajini. Razlogov za to je več, eden izmed njih pa so najbrž tudi tradicionalno dobri odnosi med državama. Srbi so priseljence sprejeli z odprtimi rokami. O dobrih odnosih in medsebojnem prijateljstvu pričajo tudi grafiti, ki so se pojavili po ulicah Beograda.

Metropolitan

Kar 95 odstotkov Rusov se zanima za najem in ne za nakup stanovanja, je za srbski portal Nova povedal Uroš Jovanović, direktor nepremičninske agencije Art nekretnine. Tudi izbirčni niso, zanimajo jih stanovanja z različnimi kvadraturami in različnim številom prostorov, zanje pa so pripravljeni odšteti od 300 do 1.000 evrov.

Je glavni razlog za ustanavljanje podjetij v Srbiji želja po ohranitvi poslovanja? 

Od začetka vojne so Rusi na novo ustanovili več kot 300 podjetij. Uroš Jovanović je za Novo pojasnil, da se kljub zanimanju mednarodnih podjetij za najem stanovanj zanimanje za najem poslovnih prostorov ni povečalo.

Največ poslovnih subjektov je bilo ustanovljenih dan po ruskem napadu, 25. februarja, v enem samem dnevu kar 51. Na istem naslovu je registriranih kar 62 podjetij, 60 od teh se ukvarja z računalniškim programiranjem, poroča srbski portal N1. 

In kje so razlogi, da se je število Rusov tako drastično povečalo ravno v Beogradu? 

Eden od razlogov je dejstvo, da je Srbija kljub evropskim pritiskom ohranila letalsko povezavo z Rusijo, poroča portal N1 Srbija. Ker imajo ruska letala prepovedan vstop v evropski zračni prostor, je Srbija tako postala edina destinacija v Evropi, kamor ruska letala še lahko letijo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord