A. B. | 26. 4. 2022, 20:52

Podpredsednica ZDA Kamala Harris okužena s koronavirusom

Profimedia

Naslednje dni bo preživela v samoizolaciji, svoje delo pa bo opravljala na daljavo. Ali Bela hiša ni upoštevala priporočila za zaščito pred okužbo?

Iz Bele hiše so v kratki izjavi za javnost sporočili, da je bila pri podpredsednica ZDA Kamala Harris potrjena okužba s koronavirusom. Pozitivna je bila tako na hitrem antigenskem testu kot tudi na PCR-testu. Podpredsednica sicer ni imela nobenih znakov, ki bi kazali na njeno okužbo.  

K aktivnostim se bo vrnila šele, ko bo ob ponovnem testiranju negativna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris)

Harris je sicer prvi odmerek cepiva Moderne prejela nekaj tednov pred nastopom funkcije in drugi odmerek nekaj dni po inavguraciji leta 2021. Konec lanskega oktobra je prejela poživitveni odmerek, še en odmerek pa 1. aprila.

Iz Bele hiše so še sporočili, da predsednik ZDA Joe Biden kot njegova žena Jill Biden s Harrisovo nista bila v tesnejših stikih.

Podpredsednici je bila sicer okužba potrjena mesec dni po tem, ko je po okužbi okreval njen mož Douglas Emhoff.

Politična analitičarka Nia-Malika Henderson je v pogovorni oddaji na ameriški televiziji CNN poudarila, da je okužba najverjetneje posledica dejstva, da se v Beli hiši s sprostitvijo ukrepov niso več držali priporočil za zajezitev virusa. K temu je dodala, da bi morale biti maske za uslužbence, ki potujejo tako veliko, kot ona, obvezne brez opozoril.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.