N. V. | 23. 5. 2022, 19:45

Tudi vi zajočete, ko jo slišite? Poslušajte, katera pesem je zadonela ob slovesu od Mateja Periša

Screenshot/Youtube/Republika News
Tudi vi zajočete, ko jo slišite? Poslušajte, katera pesem je zadonela ob slovesu od Mateja Periša (foto: Screenshot/Youtube/Republika News)

Poglejte video, kako je videti njegov večni dom v rojstnem Splitu. 

Od mladega Mateja Periša so malo pred poldnevom poslovili njegovi najbližji. Na željo očeta Nenada Periša so ga pokopali v ožjem družinskem krogu, brez prisotnosti javnosti in medijev.

Ob njegovem večnem domu so venci in rože v belem, piše srbski medij Republika. Prisotni so se od njega poslovili z besedami "Zbogom, Matej".

Matej Periš je usodne noči izginil neznano kam, iskali pa so ga kar pet mesecev. Njegovo truplo so našli šele pred dnevi, analiza DNK pa je pokazala, da je to res on.

Ob katerih dveh skladbah so se poslovili od njega?

Periša sta k večnemu počitku pospremili pesmi Oliverja Dragojevića 'Moj lipi anđele' (Moj lepi angel) in 'Prije sna' (Pred spanjem).

Počival bo v zidni grobnici, nedaleč od svojega najboljšega prijatelja, ki je življenje izgubil v prometni nesreči.

Kako je potekal pogreb?

Pokopali so ga na pokopališču Lovrinac v rodnem Splitu. Prva je h kapelici prispela družina tragično preminulega. Sožalje je družini izreklo veliko število ljudi, ki so se prišli posloviti od Mateja.

republika.rs

Matejevi prijatelji so mu zadnje slovo priredili že prej na splitski Rivi, so poročale Slovenske novice. "Začutili smo, da moramo to storiti, želimo se mu dostojanstveno pokloniti. Menimo, da bi si tudi sam želel, da v znak zahvale vsem Splitčanom, ki so med iskalno akcijo poslali tako veliko pozitivnih sporočil in misli na spletnih omrežjih. Vabimo vse, ki to želijo, da se nam pridružijo na Rivi." Eden od njih je za Slobodno Dalmacijo povedal: "Upamo, da bo za vedno z nami in nas gledal z nekega boljšega in lepšega kraja. Hvala mu, da je bil prijatelj, kot si ga lahko le želiš. Nobeden od nas ga ne bo pozabil."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.