13. 4. 2022, 12:59 | Vir: STA

Kdaj bomo lahko spet odpotovali na Novo Zelandijo? Imamo odgovor!

Profimedia

Po nekaj več kot 260 dneh so na letališču na Aotearoi sprejeli prve potnike iz Avstralije.

Nova Zelandija, ki je začela postopoma rahljati ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, je danes znova odprla meje za obiskovalce iz Avstralije. Avstralskim državljanom, ki so cepljeni proti covidu-19, in tistim s stalnim prebivališčem na Novi Zelandiji ob prihodu v državo ni več treba v samoizolacijo. Iz Avstralije je danes na Novo Zelandijo že prispelo enajst skoraj polnih letal, je sporočila letalska družba Air New Zealand. Zaradi velikega povpraševanja so za naslednje tri mesece že načrtovanim dodali še 96 letov, so sporočili.

Na poti k odprtju

Za vse potnike naj bi Nova Zelandija po napovedih meje odprla oktobra. Že maja pa bodo v državo lahko vstopili proti covidu-19 cepljeni obiskovalci iz držav, iz katerih za vstop ne potrebujejo vizumov, med njimi je tudi Slovenija. Nova Zelandija je marca 2020 zaprla meje za skoraj vse potnike. Aprila lani je sicer med Novo Zelandijo in Avstralijo tri mesece deloval "potovalni mehurček", vendar so novozelandske oblasti meje znova zaprle po vnovičnem izbruhu okužb v Avstraliji. To je prvi korak pri vnovičnem sprejemanju mednarodnih obiskovalcev v državi, je dejala tiskovna predstavnica Air New Zealand Leanne Geraghty.

Na Novi Zelandiji, ki ima pet milijonov prebivalcev, so od začetka pandemije poročali o približno 780.000 primerih okužbe z novim koronavirusom, umrlo je približno 500 covidnih bolnikov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord