N. V. | 4. 12. 2022, 06:00

Koliko časa bi hodili, če bi želeli prehoditi najdaljšo možno pot na svetu?

Reddit/Profimedia/fotomontaža

Najdaljša cesta na svetu, po kateri lahko hodite, je od Cape Towna (Južna Afrika) do Magadana (Rusija). Ni potrebe po letalih ali čolnih, obstajajo mostovi.

Iščete zabavno pustolovščino, ki bi vas hkrati vrnila v formo? Tukaj je izziv. Pojdite na najdaljši sprehod na svetu po poti, ki se razteza 22.387 kilometrov od Cape Towna v Južni Afriki do Magadana v Rusiji.

Pot ne zahteva poletov, trajektov ali drugih prehodov s čolni: samo odprte ceste in mostovi. Pot vodi pogumnega popotnika skozi Afriko, mimo Sueškega prekopa, skozi Turčijo, Srednjo Azijo in čez Sibirijo do Magadana.

Koliko časa si morate vzeti za tak sprehod?

Pot je dolga 22.387 kilometrov in traja 4492 ur. To bi pomenilo 187 dni neprestane hoje ali 561 dni hoje po osem ur na dan. Na poti bi prečkali 17 držav, šest časovnih pasov in vse letne čase.

Se to še vedno sliši kot nekaj, kar bi radi počeli? Če imate na voljo dve leti časa, da se podate na pot, se zagotovo splača. Na poti bi videli številne znamenitosti, kot recimo Mizasto goro v Južni Afriki, lahko bi se podali na safari v Bocvani, videli Viktorijine slapove v Zambiji, Velike piramide v Egiptu, Petro v Jordanu, jezero Van v Turčiji, glavno mesto Gruzije Tbilisi in pa Rusijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.