K. Ž. | 24. 10. 2023, 17:08

Prava hiša groze: ob prizoru so policisti popolnoma obnemeli

Profimedia

Do odkritja je policiste pripeljal neznosen smrad, ki se je vil po soseki.

V Koloradu, edini ameriški zvezni državi, kjer pogrebniki ne potrebujejo licence za delo, odmeva novica o šokantnem odkritju. Grozen smrad je namreč oblasti pripeljal do pogrebnega zavoda Return to Nature, ki se nahaja v majhnem kraju Penrose, približno 160 kilometrov južno od Denverja.

Profimedia

Neverjetna najdba

Prizor, na katerega so naleteli policisti, je presegel njihove najhujše strahove: "Naleteli smo na srhljiv prizor številnih gnijočih trupel," so dejali osupli policisti. V svoji preiskavi so namreč odkrili skupno 189 nepravilno shranjenih trupel, prvotno pa so poročali o najdbi 115 trupel. Lastnik pogrebnega zavoda Jon Hallford je v prvi izjavi dejal, da ima "težavo", nato pa je zatrdil, da se ukvarja s seciranjem trupel. Za zdaj njegovi pravi nameni ostajajo še neznani, poroča portal AP News.

Oblasti so še dejale, da so bili do 13. oktobra iz zavoda odstranjeni vsi posmrtni ostanki. Obenem pa so še opozorili, da se lahko številka spet spremeni, saj je postopek identifikacije trupel še vedno v teku.

Po odkritju trupel se je oglasilo tudi več sorodnikov umrlih, ki so za pogrebne dejavnosti najeli omenjeni zavod. Številni so namreč prepričani, da so iz zavoda dobili lažen pepel svojcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol