R. K. | 18. 1. 2023, 15:02

Konservativna poslanca javno razkrila svojo ljubezen: navdušeni tudi njuni kolegi iz krščanske stranke

Profimedia/Twitter/Sepp Müller/fotomontaža

Predstavnika krščanskih demokratov sta z nepričakovano objavo presenetila številne uporabnike Twitterja. Njihovi odzivi bodo marsikoga presenetili.

Te dni sta marsikoga presenetila nemška poslanca Sepp Müller in Wolfgang Stefinger, ki sta v identičnih objavah na Twitterju razglasila, da sta zaljubljena. Poslanca, ki pripadata konservativnim strankam Krščanska demokratska stranka Nemčije (CDU) in Krščansko socialni uniji na Bavarskem (CSU), sta ob tem zapisala, da sta srečna.

Gre za prva nemška istospolno usmerjena poslanca, ki sta javno oznanila svojo ljubezen. To sta storila v tvitih, ki sta ju vsak na svojem profilu objavila v ponedeljek ob istem času. "11 odstotkov vseh parov se spozna in zaljubi na delovnem mestu," sta zapisala in dodala, da sodelavci včasih postanejo prijatelji, v njunem primeru pa je prijateljstvo preraslo v ljubezen

Ob tem sta objavila tudi skupno fotografijo, na kateri nasmejana pozirata fotografskemu objektivu. Da sta objavi pristni, so po poročanju nemških medijev že potrdili iz Müllerjevega urada v Bundestagu. Za oba poslanca je bilo to tudi prvo javno razkritje njune spolne usmerjenosti

Pred napadi AfD branil študije spolov

33-letni Müller je poslanec v Bundestagu od leta 2017. Sicer bankir po poklicu je v opisu na svoji spletni strani med drugim zapisal: "Od leta 2013 sem ponosen oče sina, s čimer sem eden najmlajših očetov v Bundestagu. Skrb družin z otroki in mlade generacije je zato zame še posebej pomembna." Zaradi tega je njegovo razkritje morda marsikoga še dodatno presenetilo.

Profimedia

Stefinger, ki šteje 37 let, je poslanec v Bundestagu postal leta 2013, leta 2017 pa je bil eden od sedmih poslancev stranke CSU, ki so glasovali za poroko istospolnih parov. Leta 2020 je pred napadi stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) zagovarjal študije spolov na nemških univerzah, so spomnili pri Queer.de

Dežujejo številne čestitke njunih poslanskih kolegov

Na njuno objavo so se odzvali tudi številni njuni poslanski kolegi, ki jima vsi po vrsti čestitajo. Nekdanji nemški zdravstveni minister Jens Spahn iz stranke CDU je v odzivu citiral naslov pesmi Mary Roos Nur die Liebe läßt uns leben (Le ljubezen nam dovoli živeti), še en član CDU Johann Wadephul je izrazil navdušenje nad lepimi stvarmi, ki se lahko zgodijo, in hkrati obema čestital. 

Oglasili so se tudi številni drugi njuni strankarski in poslanski kolegi, ki se njune ljubezni vsi po vrsti veselijo in jima želijo veliko sreče.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord