20. 6. 2023, 14:44 | Vir: STA

Kontroverzni spletni vplivnež obtožen posilstva in trgovanja z ljudmi (deloval naj bi v mednarodni kriminalni združbi)

Profimedia

Andrew Tate je kot spletna osebnost zaslovel s provokativnimi komentarji in poniževalnim odnosom do žensk.

Kontroverzni britansko-ameriški spletni vplivnež Andrew Tate, njegov brat Tristan in dve romunski državljanki so bili danes v Bukarešti po šestmesečni preiskavi obtoženi več kaznivih dejanj, med drugim trgovine z ljudmi in posilstva, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočilo romunsko tožilstvo.

Profimedia

Oddelek romunskega tožilstva za boj proti organiziranemu kriminalu (DIICOT) je vložil obtožnico zaradi kaznivih dejanj, ki vključujejo ustanovitev organizirane kriminalne združbe, trgovino z ljudmi in posilstvo.

Mednarodna kriminalna združba

V obtožnici je med drugim navedeno, da je četverica leta 2021 ustanovila organizirano kriminalno združbo za trgovino z ljudmi in prostitucijo v Romuniji, ki je delovala tudi v drugih državah, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom.

Tožilstvo omenja sedem domnevnih žrtev, ki naj bi jih brata Tate zvabila v prostitucijo z lažnimi obljubami. Andrew Tate je obtožen posilstva ene od žrtev, njegov brat Tristan pa napeljevanja k nasilju. Vsi vpleteni so sicer zanikali vse obtožbe.

Profimedia

Kontroverzna spletna osebnost

Brata Tate so aretirali decembra lani na njunem domu v Bukarešti, marca pa so ju po odločitvi romunskega sodnika premestili v hišni pripor. Sojenje se sicer po današnji obtožnici ne bo začelo nemudoma, proces pa bi lahko trajal več let.

Andrew Tate je v zadnjih letih zaslovel kot spletna osebnost, predvsem s provokativnimi komentarji in poniževalnim odnosom do žensk. V nekem intervjuju je dejal, da se ima za "absolutnega seksista in mizogina". Zaradi svojih izjav je bil izključen z več družbenih omrežij, med drugim z YouTuba, Facebooka, Instagrama, Twitterja in TikToka.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol