R. K. | 6. 12. 2023, 12:32

Stroga kazen: v trgovini ukradel salame in sir, da bi nahranil otroke, zdaj mu grozi eno leto zapora

Profimedia

Moški je svoje dejanje med policijsko preiskavo skesano priznal.

Na Hrvaškem odmeva zgodba očeta treh otrok in veterana osamosvojitvene vojne, ki je oktobra v trgovini poskušal ukrasti prehrambene izdelke v vrednoti 145 evrov. Izdelke je spravil v nahrbtnik, kupil eno pivo in se odpravil proti izhodu, a mu je krajo še pravočasno preprečil varnostnik

Zaradi utemeljenega suma, da je v trgovini Eurospin v Sesvetah na Hrvaškem ukradel osem kosov zimske salame, pet kosov goveje salame, tri kose domače salame, en kos sudžuka, šest kosov livanjskega sira in še šest kosov tunine z fižolom, so proti očetu treh otrok iz Hrvaške vložili obdolžilni predlog. Moški je bil sicer zaradi podobnih dejanj v preteklosti že obsojen.

Profimedia

Ne spomni se, kaj vse je vzel s polic

"Malo sem popil in ukradel vse tiste stvari. Ko je pristopil varnostnik, se mu nisem upiral. Ura je bila okoli 8 zvečer, bil sem sam. Ne spomnim se več, kaj vse sem vzel s polic. Vzel sem vakuumsko pakiran sir, ribje konzerve Eva. Vse sem spravil v nahrbtnik," je moški priznal med preiskavo. "Nato sem na blagajni plačal eno pivo in odšel. Pri izhodu pa me je pri vratih počakal varnostnik," je dodal.

Skupna vrednost izdelkov, ki jih je poskušal ukrasti, je po izračunih tožilcev znašala 145 evrov in 9 centov, povzema Vestnik.

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih