Uredništvo | 5. 2. 2024, 19:13

Skrb vzbujajoča novica iz Buckinghamske palače: kralju Karlu III. diagnosticirali raka

Profimedia

Novica je odjeknila nedolgo po tem, ko so britanskega monarha operirali zaradi povečane prostate.

Kralju Karlu III. so diagnosticirali raka in je danes začel z zdravljenjem, so sporočili iz Buckinghamske palače. Novica je prišla na dan ne dolgo po tem, ko je bil britanski monarh sprejet v eno od londonskih klinik in operiran zaradi povečane prostate. Kljub temu v kraljevi palači zatrjujejo, da ne gre za raka na prostati.

Zaenkrat ni znano, za kakšno vrsto raka je zbolel britanski Karel III. Po navedbah tiskovnega ptredstavnika monarhije so zdravniki med zdravljenjem zaradi benignega povečanja prostate pri njem opazili določeno stanje, ki je vzbudiilo njihovo skrb. Kasneje so to diagnosticirali kot obliko raka, ki jo bodo zdaj ustrezno zdravili. Iz tega je mogoče sklepati, da gre torej za dve ločeni zdravstveni težavi.

Profimedia

Razkril diagnozo, da bi preprečil špekulacije

Zdravniki so kralju svetovali, naj prekine svoje svoje javne dolžnosti, so še zapisali in dodali, da je kralj hvaležen svoji zdravniški ekipi hitro posredovanje, ki ga je omogočil njegov obisk bolnišnoice zaradi nedavnega operacijskega posega. "Ostaja povsem pozitiven glede svojega zdravljenja in se veseli čimprejšnje vrnitve k svojim javnim dolžnostim," so zaključili.

Ob tem so pojasnili še, da se je kralj odločil z javnostjo deliti svojo diagnozo, da bi preprečil špekulacije. Pa tudi v upanju, da bo s tem javnosti pomagal bolje razumeti vse tiste ljudi po svetu, ki jih je prizadel rak. Karel III. je sicer danes zjutraj odpotoval iz Sandringhama v London, kjer bo začel z zdravljenjem, piše Sky News

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol