13. 5. 2023, 10:50 | Vir: STA

Kraljeva družina objavila nove fotografije, ki so navdušile svet (poglejte, kako prikupen je mali princ George)

Profimedia

Fotografije je posnel britanski fotograf Hugo Burnand, ki s kraljevo družino sodeluje že več kot 20 let.

Britanski kralj Karel III. je svoje kronanje obeležil tudi z novo fotografijo, na kateri pozira skupaj s svojima prestolonaslednikoma. Fotografija Karla, njegovega sina princa Williama in vnuka princa Georgea je bila posneta v Buckinghamski palači na dan kronanja pred tednom dni.

Kralj sedi v sredini na prestolu, ki je bil leta 1902 izdelan za prihodnjega kralja Jurija V. in kraljico Marijo za uporabo ob kronanju kralja Edvarda VII. in je bil uporabljen tudi v ozadju pri kronanju kralja Jurija VI. leta 1937.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Karel III. in kraljica Camilla sta lani v Westminstrski dvorani uporabljala prestolonasledniški stol za sprejem nagovorov obeh domov parlamenta. Kralj je upodobljen v oblačilu posesti in cesarski državni kroni, v rokah pa drži vladarsko kroglo in vladarsko žezlo s križem. Ob njem na obeh straneh stojita William in George in se smehljata.

Buckinghamska palača je v petek objavila še eno fotografijo, ki prikazuje Karla in njegovo soprogo, kraljico Camillo s častno stražo in prisotnimi damami. Fotografije je posnel Hugh Burnard, ki je leta 2005 posnel tudi poročne fotografije sedanjega kraljevega para.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)