E. Č. | 8. 3. 2024, 11:18

Velika žalost na britanskem dvoru: nova smrt pretresla predvsem kralja Karla III.

Profimedia

Nov dan, nova slaba novica za kraljevo družino.

Britanska kraljeva družina je brez kančka najmanjšega dvoma že preživljala neprimerno lepše čase. Dejansko se v tem trenutku zdi, kot da so se vsi bogovi tega sveta zarotili proti eni najbolj priljubljenih in hkrati vplivnih kraljevih družin na svetu. Princ Harry je že tako ali tako nekaj časa trn v peti številnim, po smrti kraljice Elizabethe II. pa je po kraljevih sobanah začela strašiti še bolezen.

Princesa Catherine se je povsem umaknila iz javnosti, potem ko je morala nedolgo tega na operacijo, pod nož je moral zaradi težav s prostato tudi kralj Karel III., ki je nato prejel še novico, da boleha za rakom. Kot da vse našteto ne bi bilo dovolj, je britanski dvor zdaj prizadela še smrt dobrega prijatelja kralja Karla III.

Profimedia

V 79. letu starosti je umrl Ian Farquhar, kraljev tesen prijatelj, ki je bil zelo pri srcu tudi pokojni kraljici Elizabethi II. Še več, kraljev sin princ William se je med študijem leta 2000 celo sestajal z Ianovo hčerko Rose Farquhar, s katero sta si rada privoščila romantične piknike na podeželju Gloucestershira. Kot poročajo otoški mediji, je bil Ian Farquhar v zadnjem času slabega zdravja, čeprav uraden razlog njegove smrti ni znan.