K. Ž. | 15. 4. 2024, 11:04

Saj ni res, pa je: mama šla na enotedensko križarjenje, majhna otroka pa pustila sama doma

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Da je lahko odšla na križarjenje, je 29-letna Lakesha Woods Williams svoja majhna otroka prepustila usodi.

29-letna Lakesha Woods Williams je svoja otroka, stara šest in osem let, pustila sama doma in se odpravila na križarjenje. Kot je poročal New York Post, so oblasti mamo aretirale 11. aprila. Izginila naj bi 4. aprila, svoja otroka pa pustila sama doma skoraj teden dni. S križarjenja se je vrnila šele 10. aprila. Zaskrbljeni sosedje so obvestili policijo, potem ko so videli, da je Williamsova zapustila hišo s prtljago, vendar brez otrok. Nekaj časa so spremljali situacijo, vendar se Williamsova po nekaj dneh vseeno ni vrnila domov.

Policija je naposled le obiskala njen dom in vstopila v stanovanje. Tam so 9. aprila med smetmi in hrano našli dva zapuščena otroka. Povedali so, da je bil v stanovanju "močan vonj po urinu".

Najbolj neverjetno pa je, da sta otroka vedela za mamino križarjenje. Kot sta povedala policiji, je mama z njima stopila v stik prek sporočil SMS ter prek kamere v stanovanju. Sosedje so še povedali, da to ni prvič, ko sta otroka ostala sama doma.

"Še vedno zbiramo podatke glede okoliščin, v katerih sta otroka več dni ostali sama. Najpomembnejše pa je, da sta zdaj na varnem. Policija še preiskuje, zakaj sta bila zapuščena," je sporočila policija. Trenutno sta otroka v tetini oskrbi.

Neodgovorno mamo so po vrnitvi s križarjenja odpeljali v pripor ter ji postavili varščino v višini 38.000 evrov. Trenutno je v zaporu v okrožju Harris v Houstonu, pred kratkim pa naj bi stopila pred sodnika.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord