16. 5. 2022, 07:22 | Vir: STA

Lažje k sosedom: sprostili covid omejitve

Profimedia

Poglejte, kakšni bodo odslej pogoji za vstop v državo, v katero Slovenci pogosto zahajamo.

Avstrija je 16. maja odpravila vse omejitve za vstop v državo, ki so jih uvedli zaradi epidemije covida-19. Za vstop v državo tako ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je odločitev sprejelo v petek zvečer, odpravo omejitev pa so utemeljili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami.

Kritična območja

Do zdaj veljavna pravila v zvezi z območji, kjer so razširjene različice virusa, sicer ostajajo, a trenutno na seznamu teh območij ni nobene države.

Če bi se kje pojavila kakšna nova različica novega koronavirusa, pa lahko avstrijske oblasti takšno državo hitro uvrstijo na seznam ter uvedejo omejitve za prihod iz nje, so pojasnili.

Maske?

Maske v državi niso obvezne v trgovinah z nenujnim blagom, medtem ko so v trgovinah z nujnim blagom, kot so na primer trgovine z živili, lekarne in drogerije, še naprej obvezne maske tipa FFP2. Enako velja za javna prevozna sredstva.

Spomnimo ...

Doslej je bilo za vstop v Avstrijo potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti oziroma negativen izvid testa na novi koronavirus.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.