K. Ž. | 10. 5. 2024, 15:05

Ne, ne gre za film: moški priredil svojo ugrabitev in smrt, za kar je obtožil svojo nekdanjo ženo, vse to pa za ... zaklad?!

Fotografija je simbolična.

Profimedia

64-letnik ni nikoli prebolel ločitve od nekdanje žene, šel je celo tako daleč, da jo je hotel spraviti za zapahe. Moški iz Spodnje Avstrije si je za to izmislil lasten umor – z ugrabitvijo, pretepom in vsem, kar spada zraven.

Državno tožilstvo v dunajskem Novem mestu je vložilo obtožnico za nenavadno kaznivo dejanje: 64-letni nekdanji kapitan, ki je več let plul po morju in celo nastopal kot statist v seriji filmov Pirati s Karibov, se je odločil, da bo svojo nekdanjo ženo spravil za zapahe. Napletel je pretkano spletko, v kateri je svoji nekdanji ženi očital, da ga je zvabila v skupnost v industrijski četrti, kjer je bivalo 2.000 ljudi. Tam naj bi ga dva moška pretepla, zaklenila v prtljažnik avtomobila in nato umorila.

Nato je za nekaj časa izginil z obličja sveta in na policijsko postajo vrgel mobilni telefon s prirejenimo zgodovino sporočil in klicev. Tako je le še okrepil vtis, da je bil žrtev zločina, poroča oe24.

Policija je nemudoma sprožila obsežno preiskavo, kjer so pod drobnogled vzeli tudi mobilni telefon in njegovo vsebino. Na koncu pa je zaporedje lažnih dogodkov policijo pripeljalo do dejanskega zaključka – vse je bila le izmišljotina.

Prepir zaradi zaklada na vrtu

Moškega je v prevaro gnala želja, da bi se njegova nekdanja žena znašla za zapahi. Zdaj pa je domnevna žrtev pristala pred sodnikom, saj mu med drugim grozi tožba zaradi obrekovanja. Prav tako mu grozi sprejem v forenzični terapevtski center. Njegov odvetnik Michael Dohr sicer trdi, da je nedolžen.

Jabolko spora naj bi bil med drugim tudi domnevni zlat zaklad, za katerega nekdanji kapitan trdi, da je zakopan na vrtu, ki naj bi ga njegova nekdanja žena tudi ukradla.