T. R. K. | 25. 3. 2024, 13:43

Spominja na neverjeten prizor iz filma: na letališču živel kar devet mesecev ... (za tem se skriva žalostna zgodba)

Fotografija je simbolična.

Profimedia

S Sicilije prihaja zanimiva zgodba s srečnim koncem ...

Verjetno vas bo Arnaldo spomnil na lik Toma Hanksa v filmu Terminal, vendar je v tem primeru zgodba nekoliko drugačna: upokojenec je tokrat na letališču obtičal zaradi revščine, ne zaradi birokracije. 83-letni Arnaldo je na letališču začel živeti zato, ker si ni mogel privoščiti najemnine. Osebje na letališču Marconi, sedmega največjega v Italiji, je zanj sicer postalo kot družina. 

Zakaj je Arnaldo živel na letališču?

Arnaldo, ki prihaja z italijanskega otoka Sicilija, zdaj živi v kraju Bastiglia v pokrajini Modena. Lani poleti se je sicer znašel v položaju, ko ni mogel plačevati najemnine. Živel je le od pokojnine, ki pa je bila prenizka, da bi si lahko zagotovil osnovne življenjske potrebščine. Kljub pomoči lokalnih služb za brezdomce je posledično pristal na letališču Marconi v Bologni, poroča Euronews.

Pred tem je sicer spal zunaj, nato pa je prišla zima in zato se je preselil v letališki prostor za prijavo, tam pa so ga nepričakovano sprejeli. Letališko osebje mu je začelo ponujati kavo in hrano, ponudili so mu celo spalno vrečo, na letališki stojnici za časopise je imel tudi časopis, ki ga je lahko prebiral vsak dan, poroča Euronews.

Arnaldov srečni konec 

Po devetih mesecih Arnaldovega bivanja na letališču je občina Bologna priskočila na pomoč in se odločila, da mu najde stalni dom. V vmesnem času je bil nastanjen v hotelu, kar je vsekakor boljše od letališča terminala. Luca Rizzo Nerv, bolonjski svetovalec za socialno varstvo, pravi, da se je Arnaldo preselil v Bologno, ne da bi stopil v stik z lokalnimi socialnimi službami, vendar so mu po tem, ko so izvedeli za primer, priskočili na pomoč.

Svetovalec je izrazil obžalovanje, da so oblasti za njegov primer izvedele šele iz medijskih poročil, in poudaril, da je pomembno zaprositi oblast za pomoč, kadar je to potrebno.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec