24. 12. 2022, 21:03 | Vir: STA

Kakšna sreča! Vojni veteran je kar šestkrat slavil na loteriji

Twitter/trhaber_com

Izpolnil je šest listkov s popolnoma enakimi številkami. Izkazalo se je, da je ubral pravo taktiko. 

Ameriški vojni veteran Raymond Roberts iz zvezne države Massachusetts je na loteriji izpolnil šest listkov s popolnoma enakimi številkami. Izkazalo se je, da je ubral pravo taktiko, saj je z vsakim listkom osvojil 390.000 dolarjev (366.000 evrov), svoj uspeh pa je pripisal intuiciji.

Odločil se je, da bo za pet od šestih listkov prejel izplačilo v enkratnem znesku in tako skupaj zaslužil skoraj dva milijona ameriških dolarjev (1,8 milijona evrov). Za šestega pa je izbral možnost anuitete, kar pomeni, da bo prejel še 20 letnih izplačil v višini 25.000 dolarjev (23.400 evrov).

V skladu s pravili igre, ki se imenuje Sreča za vse življenje, se za pravilno izžrebanje kroglic dodeli določen znesek, kar pomeni, da je možnih več dobitkov z istimi številkami. Zmagovalne številke, ki jih je izbral Roberts, pa so bile skrbno pripravljena kombinacija rojstnih dni in datumov obletnic, ki jih je uporabil že večkrat, poroča BBC.

Verjetnost, da nekdo v tej igri osvoji takšno nagrado, sicer znaša ena proti skoraj dva milijona.

Roberts je svoj dobitek prevzel že 15. decembra, s svojim novim bogastvom pa si bo po navedbah loterije najprej kupil motor.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol