D. D. | 30. 10. 2023, 13:52

Preobrat v primeru pogrešane Madeleine McCann: starši deklice so na to čakali več let, policija zdaj pravi, da ...

Profimedia

Nedavno se je portugalska policija srečala s staršema skrivnostno izginule Medeleine McCann. Kaj so jima policisti povedali?

Portugalska policija se je staršem skrivnostno izginule Madeleine McCann opravičila za način, kako so obravnavali izginotje njune hčerke. Spomnimo, deklica je maja 2007 izginila iz turističnega naselja v Algarveju na Portugalskem, štiri mesece po incidentu pa sta starša postala glavna osumljenca. V središču preiskave sta se znašla, ker je policija verjela, da sta uprizorila ugrabitev in skrila truplo takrat triletne Madeleine. 

Portugalska policija se je zdaj zakoncema McCann opravičila, da so z njima tako ravnali. Družina McCann opravičila ni komentirala, izginotje njune hčerke pa ostaja nerešeno, navaja Dnevnik.hr.

Prvotna preiskava ni bila ustrezno izvedena

Oba starša so štiri mesece po izginotju deklice zaslišali, mami pa celo ponudili poseben dogovor. Če bi priznala krivdo, bi jo čakala krajša kazen. Leta 2008 so jima odvzeli status osumljencev, a sta v očeh javnosti še dolgo časa veljala za glavna osumljenca. 

Starša izginule Madeleine McCann sta bila v očeh javnosti dolgo časa osumljenca.

Starša izginule Madeleine McCann sta bila v očeh javnosti dolgo časa osumljenca.

Profimedia

Goncalo Amaral, višji detektiv, ki je vodil primer, je o primeru celo napisal knjigo, v kateri je starše obtožil vpletenosti v izginotje svoje hčerke. Zakonca McCann sta ga kasneje tožila zaradi obrekovanja, a sta tožbo izgubila. Kasneje sta se pritožila na Evropsko sodišče za človekove pravice, a sta leta 2022 izgubila tudi ta boj. 

Straša sta bila izpostavljena tudi grozljivi spletni kampanji, v kateri sta bila obtožena, da sta umorila Madeleine in nato umor prikrila. 

Po 16 letih portugalska policija pravi, da prvotna preiskava izginotja Madeleine ni bila ustrezno izvedena in da pogrešanim otrokom takrat ni bil pripisan zadosten pomen, hkrati pa tudi za položaj njenih staršev kot tujcev v okolju, ki ga ne razumejo, ni bilo ustrezno poskrbljeno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord