T. T. | 13. 9. 2023, 10:15

Zdravniki komaj rešili ubogega dveletnega malčka: kar so našli v njegovem želodcu, je šokiralo vse

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kako pomembno je imeti naše malčke vedno pod nadzorom, priča nedaven primer iz Peruja, kjer so zdravniki komaj rešili življenje dveletnemu dečku, ki je bil zaradi hudih bolečin urgentno operiran.

Ko so zdravniki odprli dečkov trebuh, so v njem našli kar osem igel. K sreči je takojšnja medicinska pomoč preprečila najhujše. Med dvourno operacijo so zdravniki dečku uspešno odstranili vse igle in poskrbeli za poškodbe v njegovem tankem črevesju.

Medtem ko je malček zaradi občutljivega črevesja trenutno na tekoči dieti, bo v naslednjih dneh predvidoma odpuščen iz bolnišnice.

Incident se je zgodil v podeželskem kraju Taratopu, oddaljenem približno 622 kilometrov od glavnega mesta Lime. Domneva se, da je otrok igle zaužil med igro na kmetiji, kjer je zaposlena njegova mama Narly Olórtegui Pisco. Lokalni mediji pa poročajo, da so bile igle prvotno namenjene za veterinarsko cepljenje goveda.

Zaužitje tujka pri otrocih je nedvomno pogost in nevaren pojav. Nedavna študija, objavljena v reviji Pediatrics, priča o porastu tovrstnih primerov, pri čemer so med predmeti, ki jih otroci zaužijejo, najpogosteje kovanci, igrače, nakit in baterije.

Ostri predmeti, kot so igle, lahko predstavljajo še posebej resno tveganje, saj poškodujejo prebavni trakt ali se zadržijo v notranjih organih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol