Restavracija je bila v času nesrečnega dogodka nabito polna.
Na Mallorci se je pred dnevi zgodila tragična nesreča, ki je pretresla domačine in turiste. V kultni restavraciji Es Cruce v kraju Vilafranca de Bonany, znani po tradicionalni mallorški kuhinji, se je 63-letni moški zadušil s kosom mesa in kljub hitremu ukrepanju umrl.
Do tragedije je prišlo okoli 17.45, ko je bil lokal, ki stoji ob glavni cesti med Palmo de Mallorco in Manacorjem, poln obiskovalcev. Moški, ki je bil tam s še eno osebo, se je med obrokom nenadoma začel dušiti. Po poročanju lokalnih medijev se je zadušil s koščkom mesa.
Gostje in osebje so takoj ukrepali ter poskusili uporabiti Heimlichov prijem, klasično metodo prve pomoči pri zadušitvah. Hkrati so poklicali reševalce. Kljub vsem prizadevanjem pa jim ni uspelo sprostiti dihalnih poti nesrečnega moškega.
Ko so na kraj dogodka prispeli reševalci in zdravnik, so navzoči že izvajali oživljanje, a je zdravniška ekipa lahko le še potrdila smrt moškega, ki je bil španski državljan.
Restavracija Es Cruce je na Mallorci izjemno priljubljena in dnevno sprejme tudi do 1000 gostov. Znana je po svojih mesnih jedeh in morskih sadežih, zlasti pa po polžih, tradicionalni jedi, ki jo postrežejo ob prazniku Sant Marc, prav 25. aprila - na dan tragičnega dogodka. Guardia Civil je že sprožila preiskavo, da bi natančno ugotovili okoliščine nesreče in potek dogodkov.