R. K. | 27. 12. 2022, 15:39

Bila je prepričana, da je pogrešani sin umrl: nato pa je prejela telefonski klic

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Presrečna Škotinja je to, kar se ji je zgodilo tik pred letošnjimi prazniki, opisala kot božični čudež.

Škotinja Joyce Curtis o svojem sinu, ki je potoval po Evropi, od leta 2010 ni slišala ničesar. Zato je verjela, da je mrtev. Tik pred prazniki pa jo je presenetil telefonski klic iz veleposlaništva, v katerem so ji razkrili, kje se pogrešani Nicholas nahaja. "To je kot film Čudež na 34. ulici. To je čudež," je za Daily Mail opisala svoje občutke, ko je zgodbo o ponovno najdenem sinu razkrila javnosti.

Nicholas se je na potovanje po Evropi odpravil, ko je izgubil službo mizarja. Njegova mati pa je o tem vedela le, da naj bi štopal po Franciji in Španiji. Ker se dolgo ni oglasil, ga je že leta 2009 v domačem Glasgowu prijavila kot pogrešanega. Leto kasneje je v stik z njo stopil prek britanskega konzulata v Parizu. Takrat je izvedela, da je v bolnišnici.

Z možem sta ga odšla obiskat in ga poskušala prepričati, da se vrne domov. "Poskušali smo ga spraviti domov, a je iz neznanega razloga, ne vem, zakaj, ponovno izginil," je po poročanju Daily Maila povedala Curtisova. Kot je dejala, je takrat pričakovala, da se bo vrnil domov. Med obiskom v Franciji mu je celo kupila oblačila in čevlje za na pot. Pričakovala ga je s točno določenim poletom, a ga na tistem letalu ni bilo

Po prejemu klica ves dan jokala

Spominja se, da je tistega dne deževalo. "Poklicala sem vsa letališča in preverila, ali je prišel na letalo, ampak nič," je povedala za omenjeni medij in zaključila, da je bilo to zadnjič, ko je slišala karkoli o njem do ponedeljka, 19. decembra letos. Takrat je v stik z njo ponovno stopilo britansko veleposlaništvo v Parizu in jo obvestilo, da je bil njen sin že drugič sprejet v francosko bolnišnico.  

"Z njim sem govorila po telefonu. Slišati je zdrav," je povedala presrečna Škotinja. Vprašala ga je, ali pride domov in ji je pritrdil. "Ne morem si predstavljati, kaj vse je preživel. Samo domov ga moram spraviti," je še dejala. Dodala je, da si želi ponovno odpotovati v Francijo, da bi ga videla. Ob tem je povedala, da je po prejemu klica, ki ji je razkril, da je Nicholas živ, ves dan jokala.

Kot je dejala, ji je novica polepšala božič. Še posebej, ker je junija umrl njen mož.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol