A. B. | 27. 8. 2022, 09:41

Med preiskavo umora v klubu v Zrčah pristojni razkrili nove informacije: za storilcem je razpisana mednarodna tiralica

RTL.hr/posnetek zaslona/Instagram/Beach Club Noa/Bobo/fotomontaža

Na Pagu so v jutranjih urah pred nekaj dnevi ustrelili moškega, domnevno pred nočnim klubom Noa, ko je bilo tam še veliko obiskovalcev. V povezavi z umorom pa se je zdaj razkrila nevarna zgodba iz črne kronike

Na Pagu se je nedavno zgodil umor pred priljubljenim klubom Noa. Do spora je prišlo med 28-letnim državljanom Črne gore in 38-letnim državljanom Srbije, pri čemer je prvi slednjega umoril s pištolo. 

28-letni osumljenec se pred policijo brani z molkom, njegova družina je za izpustitev ponudila 100.000 evrov varščine, a je sodišče njihovo prošnjo zavrnilo. Ta je utemeljena na dejstvu, da je za njim sicer razpisana mednarodna tiralica. 

Odredili so mu 30-dnevni pripor, grozi mu tudi do 20 let zapora 

Index.hr je razkril, da so storilcu, ki je nedavno pred hrvaškim klubom na Pagu vstrelil državljana Srbije, odredili 30-dnevni pripor, a mu grozi od pet do dvajset let zapora. Osumljeni se je pred policijo branil z molkom, zaslišali pa naj bi 12 očividcev.

Profimedia/Instagram/Noa Beach Club/fotomontaža

Kljub temu, da Črna gora uradno še ni zahtevala njegove izročitve pa je njegova družina pristojnim ponudila 100.000 evrov, da bi ga oprostili obsodb. 

Zgodba namreč sledi njegovi preteklosti, saj je za njim razpisana mednarodna tiralica, zaradi česar se mnogi hrvaški mediji tudi sprašujejo, kako mu je uspelo prestopiti hrvaško mejo. Hrvaške oblasti so sicer potrdile, da je osumljeni na sebi nosil veljavne dokumente. 

Zakaj je za njim razpisana tiralica?

V Črni gori je za osumljenim razpisana tiralica, saj naj bi ga iskali v povezavi s še eno mafijsko likvidacijo v starem mestnem jedru Budve, ki se je zgodila junija letos. 

Oba umora sta se sicer odvila pred množico ljudi, oba so posnele tudi nadzorne kamere. S tem namenom naj bi po poročanju Index.hr policisti skušali med njima potegniti še več vzporednic in potrditi, da gre za isto osebo. 

Obsojeni 28-letni državljan Črne gore.

Obsojeni 28-letni državljan Črne gore.

RTL.hr/posnetek zaslona

Tudi umorjeni sicer že obsojen pomoči pri uboju 

Hrvaški mediji ob tem pojasnjujejo, da naj bi bil za umore obtožen tudi umorjeni - v Črni gori je bil namreč obsojen zaradi pomoči pri uboju vodje naviječev Crvene zvezde leta 2009.

Profimedia

Po neuradnih informacijah naj bi bil tudi član zloglasnega škaljarskega mafijskega klana, kar bi lahko bil povod za naveden umor, saj bi lahko bil storilec član nasprotnega kavaškega klana. Navedene informacije sicer preiskuje tudi policija. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol