N. Vo. | 6. 3. 2024, 09:48

Grozljivka na priljubljenem smučišču: medved napadel smučarja in ga ugriznil v nogo (VIDEO)

posnetek zaslona/YouTube

Na območju Šar planine je medvedka, ki je imela ob sebi dva mladiča, napadla danskega smučarja in ga ugriznila v nogo.

Iz Severne Makedonije poročajo o napadu medveda. Kot je dogodek komentiral direktor makedonskega centra za krizno upravljanje (CMC) Stojanče Angelov, se je napad zgodil na območju, imenovanem Jelak, kjer je medvedka napadla turista iz desetčlanske skupine smučarjev, ki so se odločili smučati zunaj urejenih smučarskih prog.

"Ustavili so se ob jelkah, da bi počivali, toda v njihovi bližini sta bila dva mlada medvedka. Nenadoma je medved oziroma medvedka, prestrašena za svoje mladiče, skočila ven in napadla enega od turistov, ga ugriznila v nogo in nato pobegnila," je povedal Angelov.

Poškodovanega turista so prepeljali v bolnišnico v Tetovu, kjer so mu očistili in oskrbeli rano. Po oskrbi je bolnišnico zapustil.

posnetek zaslona/YouTube

Angelov je opozoril, da so v zadnjem letu na območju Šar planine zabeležili povečanje števila prijav medvedov. Ker si želijo najti rešitev in zmanjšati posledice tveganja za planince, bodo organizirali več sestankov z vodstvom Narodnega parka Šar planina, je zagotovil Angelov in dodal, da gre za območje, kjer medvedi naravno živijo. Njihov cilj je kar se da zmanjšati neželene incidente.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord