Uredništvo | 15. 8. 2023, 08:00

To so tri mesta na svetu, kjer boste našli največ milijonarjev

Profimedia

Kar dve izmed mest sta v evropski državi, kjer naj bi bil milijonar eden od desetih prebivalcev ...

Vas mika kaviar in šampanjec za zajtrk, dnevno nakupovanje v najprestižnejših butikih in izlet z jahto ob sončnem zahodu? Preverite, v katerih mestih na svetu imate največ možnosti, da naletite na posameznike, ki si takšen življenjski slog dejansko lahko privoščijo.

Ženeva

Švica je najbogatejša država v Evropi, po nekaterih podatkih naj bi bil milijonar eden od desetih prebivalcev, tako ni presenetljivo, da sta kar dve mesti na seznamu švicarski. Na tretje mesto se je uvrstila Ženeva, ki velja za eno najdražjih mest na svetu. Skoraj 18 odstotkov prebivalcev naj bi bilo milijonarjev, kar pomeni, da je milijonar približno eden od petih prebivalcev.

Profimedia

Zürich

Tudi švicarski Zürich, ki je pristal na drugem mestu, je znan po izjemni kakovosti življenja in razvitem finančnem sektorju. Milijonarjev je v Zürichu okoli 27 odstotkov vseh prebivalcev.

Profimedia
@surprising.facts6 #city #millionnaire #money #rich ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

Monako

Kraj, ki je med vsemi na svetu najgosteje poseljen z milijonarji, pa je Monako, majhna mestna država ob Azurni obali. Milijonarjev je v Monaku skoraj 30 odstotkov prebivalstva, ki ga je v tej kneževini sicer samo okoli 37.000 tisoč. Med njimi so tudi multimilijonarji in milijarderji. Delno se razlog za to gotovo skriva v dejstvu, da ima Monako enega najugodnejših davčnih sistemov na svetu, brez dohodnine ali davka na kapitalski dobiček.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol